آموزش نصب و سیم کشی کمپرسور یخچال

مدت ها بود که قصد داشتیم نحوه وایربندی یا سیم کشی مدار مربوط به یخچال را در مطبی مجزا برای شما عزیزان ارائه کنیم. پیش از آغاز کار لازم است نکاتی بدیهی را یادآوری کنیم. به طور کلی نصب و تعمیر سیستم های صنعتی اعم از برودتی، حرارتی و … نیازمند برخورداری از دانش فنی و تجربه کار با دستگاه می باشد. بنابراین تنها در صورتی اقدام به راه اندازی یا تعمیر دستگاه نمائید که مهارت های فنی مرتبط با آن را داشته باشید. اگر این گونه است ابزار و لوازم خود را بردارید و دست به کار شوید. در غیر این صورت بهتر است که این کار را به تعمیرکار بسپارید.
عملکرد یک سیستم برودتی:
اساس کار سیستم های برودتی فریونی تقریبا یکسان است. گرمای کابین یخچال به طور مداوم توسط گاز مبرد جذب شده و به فضای بیرون از یخچال منتقل می شود. گاز مبرد گازی است به واسطه ساختار شیمیایی خاص خود، توانایی جذب حرارت مناسبی دارد. بدین صورت که اگر از گاز مبرد متراکم شده، فشار را برداریم گرما (انرژی) زیادی از محیط پیرامون جذب می کند و تبخیر می شود. حال اگر این گاز حاوی گرما را متراکم و خنک کرده و مجددا به محیط قبل منتقل کنیم ،می توانیم دوباره از محیط گرما گرفته و رفته رفته آن را خنک کنیم. با تکرار این چرخه پس از گذشت زمانی اندک، فضایی سرد خواهیم داشت. این چرخه همان عاملی است که باعث ایجاد سرما در یه سیستم برودتی فریونی می شود.
تنظیم دما در یخچال:
کیفیت و مدت زمان این چرخه از عواملی هستند که دمای داخل یخچال را تعیین می کنند. جهت تنظیم دمای کارکرد یخچال ، ابتدا کیفیت انجام این چرخه را توسط پارامترهایی مانند: انتخاب ظرفیت کمپرسور، انتخاب نوع پاشش گاز(شیر انبساط)، نوع اواپراتور و … تعیین کرده سپس به تصمیم گیری در مورد مدت زمان انجام این چرخه می پردازیم. برای این هدف دستگاهی که به ما کمک می کند، ترموستات نام دارد که در مطالب قبلی به طور مفصل به آن پرداخته ایم. ترموستات چرخه سرمازایی را تا دمایی ادامه می دهد که برای آن تعریف شده است. به محض این که دمای یخچال از دمای تعریف شده پائین تر بیاید، جریان برق سیستم را قطع کرده تا محیط بیش از حد مدنظر خنک نشود و زمانی که دمای محیط از دمای مطلوب بالاتر رود برق جریان را وصل کرده تا با فعالیت سیستم دمای محیط را در محدوده مورد نظر حفظ شود.
سیم کشی و نصب مدار:
پس از آن که ظرفیت اجزای اصلی سیستم مانند: کمپرسور، کندانسور و اواپراتور را مشخص کردیم می بایست آن ها را روی شاسی قرار داده و لوله کشی ها را انجام دهیم. بعد از آن که لوله کشی و نصب اجزا تمام شد، نوبت سیم کشی که مورد بحث ماست فرا می رسد. همان طور که به آن اشاره شد ظرفیت سیستم قدرت کمپرسور را مشخص می کند و قدرت کمپرسور هم تاثیر مستقیم روی نحوه سیم کشی مدار دارد. تک فاز یا سه فاز بودن کمپرسور،مقدار جریان مصرفی در لحظه استارت، خازن یا رله استارت و …تغییراتی در نحوه سیم کشی ایجاد می کنند.
مدار بدون دیفراست:
مقاله در حال تکمیل